A Nagy nap - Menetrend

2020.04.15

Gyakran kérdezik a menyasszonyaim, hogy érdemes a Nagy napi menetrendet alakítani, mi után mi jöjjön, mi mennyi idő, stb.

Most egy általános példát mutatok, ami tapasztalataim alapján működőképes és reális.

Először ha van ceremónimesteretek/vőfélyetek/esküvőszervezőtök/vagy akár ha egyedül szervezitek, érdemes a főbb dolgokat tisztázni, mi az ami biztosan lesz aznap. Lesz e kreatív fotózás, templomi szertartás, lánykikérés,stb. Ha megvan a kezdési időpont, amikor neked már biztosan készen kell lenned ( sminkben, hajban, ruhában ), onnantól lehet visszaszámolni az időt.

Indulás előtt fél órával már érdemes készen lenni, egy utolsó evés, ivás, pisi szünet, lecsekkolás hogy minden megvan e, stb. Az öltözésre, bár ruhafüggő én mindig fél órát szoktam javasolni, főleg ha a készülődés közben fotók is készülnek. Öltözés előtt jöhet a smink, ami általában 1-1,5 óra alatt készül el, előtte pedig a frizura, ami szintén haj függő, ez 1,5-3 óra is lehet.

Tehát pl.: Ha aznap van kreatív fotózásotok, délben el kell indulni, akkor 11:30 körül már szinte indulásra készen vagy, 11:00 körül elkezdesz öltözni, 10:00kor kezdődik a smink, előtte pedig a haj, pl 8:30kor. Én mindig azt javaslom, hogy az egész készülődésre számoljatok rá plusz fél órát, hogy ha esetleg lenne csúszás ( mindig van ), akkor ne legyen kapkodás a napból.

Nyilván sok tényezős a dolog, ha nincs aznap kreatív fotózás, akkor már jobban ráértek a készülődéssel is, viszont ha sok plusz fő készül veletek együtt, akkor már elég pontos ütemterv szükséges ahhoz, hogy flottul menjen minden.

Nyugodtan kérdezzétek a szolgáltatóitokat a menetrendről, ki mit gondol, hogy látja célszerűnek, együtt mindig könnyebb alakítani a napon. És ami a legfontosabb, próbáljátok meg elengedni magatokat aznap és olyan emberekkel vegyétek magatok körbe a készülődésnél is, akik nem idegesítenek pluszban, hanem mindenben a segítségetekre vannak. Akkor nagy baj nem történhet. :)

Vigh Zsanett Makeup Artist
Sminkek minden mennyiségben  2011 óta
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!